Jaagpaden worden overwoekerd door onkruid

jaagpaden in Dendermonde

jaagpaden in dendermonde

Dendermonde – Klaartje Van Havermaet (N-VA) en Paul Van Mercke (N-VA) zijn niet blij met de manier waarop de jaagpaden langs de Schelde en Dender worden beheerd.

“Dendermonde is een fiets- en wandelparadijs langs de groene boorden van Dender en Schelde. Het traject langsheen de Sint-Onolfsdijk van Dendermonde richting Gent is bijzonder populair bij wielertoeristen. Het is eveneens een route die erg gesmaakt wordt door buitenlandse toeristen die hier bijna wekelijks in groep voorbij rijden”, laten beiden weten.

“We stellen echter vast dat de jaagpaden langsheen de Schelde er verwaarloosd bij liggen. Normaal is het jaagpad ongeveer 3 meter breed maar door woekering van onkruid, gras en jonge scheuten van bomen verliezen we nu zeker 1 meter. Wanneer nu wandelaars of fietsers elkaar moeten kruisen is dit niet evident”, zegt Paul Van Marcke.

Klaartje Van Havemaet: “Sinds de invoering van het verbod op onkruidverdelgende producten op openbaar terrein vraagt het bestrijden van onkruid meer inspanningen van overheden. Er zijn echter voldoende alternatieven om de jaagpaden onkruidvrij en goed toegankelijk te houden.”

De bevoegde minister Ben Weyts (N-VA) werd op de hoogte gebracht. “We hopen dat snel de opdracht wordt gegeven om de nodige werken uit te voeren”, aldus Klaartje en Paul.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond