“Brandweer moet in Dendermonde-centrum blijven”

brandweerzone oost

Dendermonde – De kans is groot dat als de brandweerkazerne aan de Oude Vest wordt verbouwd het korps tijdelijks ergens anders zal ondergebracht worden. Volgens oppositiepartij N-VA wordt de eerder aangekondigde verbouwing in verschillende fasen afgevoerd om budgettaire redenen. Burgemeester Piet Buyse benadrukt dat er vooral praktische bezwaren zijn.

Men overweegt om de brandweer tijdens de werkzaamheden naar het Hoogveld of de carnavalshal in de Hemelstraat te verhuizen.

“Voor de zoveelste keer wordt geld verkozen boven basisveiligheid”, laat gemeenteraadslid Tomas Roggeman (N-VA) weten.

“Dat naar alternatieve locaties gezocht wordt op amper een half jaar na het afschaffen van de brandweerpost van Oudegem, vinden we te gek voor woorden. De kazerne van Oudegem had de negatieve gevolgen van een verhuis naar Sint-Gillis perfect kunnen opvangen. Nu wordt in heel de tussenliggende regio de hulp bij brand opnieuw vertraagd zonder alternatief.”

“N-VA gaat niet akkoord met elk plan dat de permanentie in Dendermonde-centrum wegneemt”, aldus Tomas Roggeman.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond