Viva Voce brengt Valentijnsconcert

0

Viva Voce koor

Zondag 18 februari om 11 uur brengt Viva Voce een Valentijnsconcert met als thema Liefde. Het concert met met koorwerken en kamermuziek vindt plaats in de Sint-Jozefskerk in Dendermonde (Keur).

“Uit een overvloed van muziek rond dit thema kozen we werken van onder meer Edward Elgar, Gustav Holst, Peter Tchaikovsky en Eric Whitacre”, vertelt Jos Moens. “De koorwerken worden afgewisseld met aangepaste muziek voor piano en viool door Tim De Knop en Peter Nys.”


Succesvol concertkoor

Viva Voce werd in 1971 opgericht als het Sint-Jozefskoor van de gelijknamige parochie in Dendermonde. Onder leiding van zijn opeenvolgende dirigenten groeide het uit tot een concertkoor. Op het palmares van het koor staan trouwens heel wat indrukwekkende uitvoeringen.

Het gaat om muzikale samenwerkingen met onder meer de Niederdeutsche Kantorei van de Duitse partnerstad Nienburg. Ook met Dynamic Symphonic Band, met Vier op ‘n Rij en met talrijke andere koren werd al samengewerkt.

Zingen in eerste divisie

In 2007 promoveerde het koor tijdens de provinciale koorzangtoernooien naar eerste afdeling. Tijdens het koorzangtoernooi in 2015 kon Viva Voce zijn klassering in eerste divisie bevestigen.

In 2014 nam Viva Voce deel aan de uitvoering van de ‘Queen Symphony’ door Dynamic Symphonic Band. In september 2016 zong het koor mee in ‘Carmina Burana’ van Carl Orff onder leiding van Geert Baetens. Op 19 tot 21 oktober 2018 zal Viva Voce opnieuw samenwerken met Dynamic Symphonic Band.

Het Valentijnsconcert vindt plaats in de Sint-Jozefskerk, Ommegancklaan 77 in Dendermonde. De voorverkoop bedraagt 10 euro. Aan de kassa betaal je 12 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen gratis binnen.

Meer informatie en reserveren: 052 22 31 14 of kaarten@viva-voce.be.