Zoeken

Skatepark in Grembergen wordt vernieuwd dit jaar

Skatepark Dendermonde

De gemeenteraad gaf op 17 januari groen licht voor de realisatie van een nieuw skate-, step- en BMX-infrastructuur in Dendermonde.

“Vanuit de stad willen we ook aandacht geven aan kinderen en jongeren die niet aangesloten zijn bij jeugdverenigingen, bijvoorbeeld door in te zetten op ingrepen in de openbare ruimte”, aldus Lien Verwaeren, schepen van jeugd.

“We merken al een tijdje dat het aantal skaters in Dendermonde duidelijk toeneemt en dit zien wij als een kans om speciaal voor hen een plaats te voorzien. Als prioriteit kozen we voor het vervangen van het oude skatepark en tienersite in het Hagewijkpark.”

“Deze plaats werd door de skaters al langer aangeduid als een goede locatie. Renoveren is echter geen oplossing op langere termijn. Daarom kozen we voor een nieuw en ruim skatepark waar zowel beginners als gevorderden hun hobby zullen kunnen beoefenen. We zien dit als een groter geheel en willen het bestaande parkbeeld zeker behouden.”

De kostprijs van de aanleg wordt geraamd op 125.000 euro. “In de opdracht werd opgenomen dat firma’s de ideeën van de skaters zeker moeten meenemen in de uitgetekende plannen. We voorzien dan ook binnenkort een inspraakperiode in samenwerking met de stedelijke jeugddienst. De realisatie van de site kan van start gaan nadat een aannemer werd aangesteld. De uitvoering is nog dit jaar gepland”, aldus Verwaeren.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van