Zoek

Buurthuis Jan&Alleman tijdens komende koudegolf ook ’s avonds open

Koudegolf

“In kranten en in ’t journaal wordt opgeroepen om tijdens de verwachte extreme koude voor de volgende dagen voldoende aandacht te hebben voor mensen die alleen zijn en/of in mindere omstandigheden leven”, aldus Gino Bertin van vzw De Tondeldoos.

Het Laatste Nieuws meldt: “Vanaf maandag geldt daarom code geel in het het landen: die waarschuwing houdt in dat de temperaturen minstens drie dagen op rij tussen -5°C en -1°C liggen. Het KMI raadt aan om mensen, dieren en planten te beschermen tegen de koude.”

Het Nieuwsblad schrijft: “Vooral voor de meest kwetsbare mensen uit onze maatschappij creëren ze een gevaarlijke situatie. Onder andere ouderen, jongeren, daklozen en dieren moeten extra beschermd worden.”

Gino Bertin: “We willen volgende week ’s avonds het buurthuis Jan&Alleman in Baasrode openhouden van ongeveer 18 tot 22 uur om mensen de kans te geven om wat warmte op te doen bij een kop koffie of iets anders? Er zal een vrijwilliger van de Tondeldoos zijn, van maandag 26februari tot donderdag 1 maart.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van