Zoek

Vlaamse overheid zorgt voor restauratie Sint-Aldegondiskerk

Sint Aldegondiskerk in Mespelare krijgt opknapbeurt

Sint Aldegondiskerk in Mespelare krijgt opknapbeurt

De kerk, met ommuurd kerkhof, is sinds 1942 beschermd als monument.

De restauratie van de Sint-Aldegondiskerk in Mespelare wordt mogelijk dankzij een premie van 1,5 miljoen euro van de Vlaamse overheid. “De Romaanse Sint-Aldegondiskerk is een klein, maar architectuurhistorisch zeer belangrijke kerk. Met deze restauratiepremie worden de gevel en het houten meubilair opgeknapt. Na de restauratiewerken aan de gevel worden er ook nog werken uitgevoerd aan de interieurschilderingen en de altaren. Tijdens de werken worden ook een branddetectiesysteem en inbraakbeveiliging geïnstalleerd”, aldus minister-president Geert Bourgeois, die tevens ook Vlaams minister van Onroerend Erfgoed is en de premie in zijn budget heeft voorzien.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van