Zoek

Ook stadsbestuur getroffen door diefstal wachtwoorden

laurens hofman

Laurens Hofman van Open Vld stelde vast dat de wachtwoorden van 28 medewerkers van de stad Dendermonde online te grabbel zijn gegooid.

“De online wereld staat in rep en roer nadat wereldwijd 1,4 miljard wachtwoorden, waarvan meer dan een miljoen Belgische, online werden geplaatst. Een hacker verzamelde daarbij informatie afkomstig uit vorige lekken en te vinden op het internet”, aldus Laurens Hofman.

“Voor Open Vld Dendermonde is het vanuit lokaal oogpunt het opvallend dat 28 emailadressen werden gelekt met de extensie @dendermonde.be waaronder de gegevens van de burgemeester, een schepen en een commissaris van de lokale politie. We juichen het toe dat de lokale politie via een Facebook-post de burgers oproept tot voorzichtigheid met hun wachtwoorden. Maar men kijkt best ook in eigen rangen en naar de bestuurders van de stad.”

“Verder hoopt Open Vld Dendermonde dat geen gevoelige informatie is gelekt en wij zullen de bevoegde schepen op de volgende gemeenteraad hieromtrent interpelleren.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van