Nieuwe huisvesting voor jeugdrechtbank

Het is een publiek geheim dat de jeugdrechtbank in Dendermonde slecht gehuisvest is. De rechtbank bevindt zich momenteel in de gebouwen van het vroegere Onze Lieve Vrouw Van Troost ziekenhuis in de Zwarte Zusterstraat.

Net voor het paasweekend werd bekend dat de jeugdrechtbank verhuist naar het gelijkvloers van residentie Mechelse Poort op de hoek van de Oude Vest en de Leopold II-laan.

Verhuisdatum nog niet bekend

“Er vond een eerste werkvergadering plaats. Alles is in gereedheid gebracht om de aannemer te kunnen laten starten”, aldus het Ministerie van Justitie.

“Voor een timing van verhuis is het uitkijken naar de voortgang van de werken en dit gebeurt onder supervisie van de Regie der Gebouwen. De diensten van de FOD Justitie volgen de geplande werken mee op en zullen tegen het zomerverlof kunnen bevestigen wanneer de verhuis kan plaatsvinden.”

“Een goede zaak voor de burgers van onze stad”

“Het is goed dat de FOD Justitie en de Regie blijven investeren in de dienstverlening in onze stad”, aldus burgemeester Piet Buyse. “Ik weet dat de accommodatie van de jeugdrechtbank ondermaats was en dat wordt nu verholpen. Dat is een goede zaak voor het personeel maar ook voor de burgers van onze stad en streek. Door de samenwerking met een privé-partner kan het probleem snel en adequaat opgelost worden.”

Schepen Leen Dierick: “Door de verhuis naar een nieuwe en eigentijdse locatie bevestigt Minister Geens het belang van Dendermonde in het gerechtelijk landschap. De beslissing is genomen, nu is het nog zaak om de werken spoedig uit te voeren. Ik hoop dat de Regie der Gebouwen even daadkrachtig is en dat de verhuis spoedig kan plaatsvinden. Ik zal dit in elk geval opvolgen in het federaal parlement.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven