Dynamic Symphonic Band brengt muziektheater

0

Dynamic Symphonic Band brengt in het najaar ‘Anna’, een muziektheater over hoop in de Sint-Jozef Arbeiderkerk in Dendermonde. Voor dit groots project werkt het orkest samen met een groot koor, solozangers, acteurs en een verteller. De productie werd genomineerd voor de Vlamo Award 2018.

Het muziektheater brengt het verhaal van Anna en Edward, twee tieners uit Dendermonde anno 1914 tot na de oorlog. Anna ontvlucht het land terwijl Edward in Baasrode blijft en na de oorlog timmert aan nieuwe huizen, de heropbouw van het dorp. De voorstelling wordt ondersteund met beelden van leerlingen van kunstenaar Boyan Kirkov en wordt kracht bijgezet door projectie van historische foto’s uit het boek ‘Dendermonde brandt’ van Jozef Dauwe en Aimé Stroobants.