Vondelmolen blijft investeren in haar productiefaciliteiten in Lebbeke

vondelmolen

Vondelmolen investeert dit jaar meer dan twee miljoen euro in haar productiefaciliteiten in Lebbeke. De peperkoekfabrikant moderniseert haar ovens en installeert een nieuw tankenpark, inpaklijnen en persluchtcompressoren. Verder stoomt Vondelmolen haar extern magazijn klaar als logistiek center. Met deze investeringen zet het familiebedrijf, een belangrijke werkgever in de regio, volop in op verhoogde werkbaarheid voor haar medewerkers en een duurzamer productieproces.

Nieuwe oven

In een eerste fase neemt Vondelmolen de ovens onder handen.

Eigenaar Jan Borms over de investeringen: “Na meer dan 50 jaar trouwe dienst en de productie van maar liefst 150 miljoen kilogram peperkoek is één van de drie ovens vervangen door een gloednieuw exemplaar. De eerste lading verse peperkoek kwam reeds uit de nieuwe oven.”

Dankzij deze nieuwe installatie en de modernisering van de twee overige ovens kan Vondelmolen het bakproces nog beter beheersen en daalt het energieverbruik.

“Dit project schenkt me enorm veel voldoening omdat we de toekomst van Vondelmolen hiermee garanderen en de continuïteit van haar productie verzekeren. Bovendien is duurzaam ondernemen voor ons al jarenlang een topprioriteit. Met deze investeringen zetten we verder in op de zorg voor onze mensen en het milieu”, zegt Jan Borms.

Optimalisaties

Vondelmolen legt ondertussen de eerste hand aan een nieuw tankenpark bestaande uit een tiental tanks. Hiermee optimaliseert het onder andere het extern transport voor honing met maar liefst 50%. Ook het intern transport wint aan efficiëntie.

Op het aantal jobs boet Vondelmolen niet in, maar de investeringen zorgen wel voor een betere ergonomie voor haar werknemers.

Bovendien gaat Vondelmolen met dit project verspilling tegen omdat de grotere recipiënten voor minder kleef- en restverlies zorgen, zowel in de productiefaciliteiten in Lebbeke als bij de leverancier.

Later dit jaar installeert Vondelmolen nog nieuwe inpaklijnen om te beantwoorden aan de stijgende vraag en steeds grotere diversiteit in haar assortiment. Door de vernieuwing van de persluchtcompressoren voor de machines daalt ook hier het energieverbruik en wordt warmte gerecupereerd voor warm water.

Extra magazijn

In 2017 kocht Vondelmolen een extra magazijn aan op de nabijgelegen industriezone D’Helst in Lebbeke.

Deze locatie wordt momenteel klaargestoomd voor gebruik en biedt plaats aan 2.500 paletplaatsen afgewerkt product. Door ook hier zonnepanelen te installeren voorziet Vondelmolen in zo goed als haar volledige elektriciteitsnoden in deze opslagplaats.

Op deze manier verzekert Vondelmolen de werkgelegenheid in de regio en blijft het bedrijf zich engageren voor een duurzame maatschappij.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven