Search

Vernieuwingsproject Stationsbuurt toegelicht op 3 mei

Dendermonde pakt de stationsomgeving aan.

Dendermonde pakt de stationsomgeving aan.

Op donderdag 3 mei vindt een publieksmoment plaats over herinrichting stationsomgeving in Dendermonde. “We presenteren wat het ontwerpteam gedaan heeft met alle input en hoe de zes principes meer concreet zijn uitgewerkt in één visieplan. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom”, aldus de stad.

Het meest opvallende uitgangspunt is dat het stationsproject de stuwende kracht moet worden voor een nieuwe stadsas. “We maken een link tussen de historische stadskern en Sint-Gillis, meer bepaald van de kazerne aan de Noordlaan naar het Sportcentrum Sint-Gillis.” Men kiest daarbij ook “voor meer dynamiek aan het station”. “De stationsomgeving geeft ruimte aan beperkte nieuwe ontwikkelingen. Die concentreren zich op de nieuwe stadsas.”

Het project wil ook “de parkeerdruk in de omliggende straten” aanpakken. “Alle pendelaars die met de wagen komen, krijgen een kwalitatieve en veilige parkeerplek. Een parkeergebouw op de huidige grote parking aan de voorkant van het station biedt kansen voor ruimtelijke kwaliteit.”

Het publieksmoment op 3 mei vindt plaats om 20 uur in de Reynoutzaal van het stadhuis aan de Grote Markt.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van