Zoek

Bouw van 20 assistentiewoningen in de Bogaertstraat gestart

CM Waas & Dender bouwt 20 assistentiewoningen in Dendermonde.

CM Waas & Dender bouwt 20 assistentiewoningen in Dendermonde.Op de foto: Hans Onselaere (voorzitter vzw IKOO), Kris Beeckman (gedelegeerd bestuurder vzw IKOO), Luc Van Kemmel (algemeen directeur CM Waas en Dender) en burgemeester Piet Buyse samen met vertegenwoordigers van de bouwfirma, de architect, woonassistente Sophie Keymeulen en bewoners van de assistentiewoningen in de Papiermolenstraat.

Woensdag 9 mei werd het startschot gegeven van de bouw van Residentie Augustijnen, de assistentiewoningen die gebouwd worden in de Bogaerdstraat op de plaats waar voorheen de kantoren van CM Waas & Dender zich bevonden.

“De eerstesteenlegging werd op een symbolische manier ingekleed: in plaats van een steen te leggen, konden de aanwezigen hun eerste wens achterlaten voor de toekomstige bewoners. De boodschappen werden verzameld in een koker, die in een schacht van de nieuwbouw werd gestopt. Op die manier blijven de wensen voor eeuwig bewaard in het gebouw”, laat Melissa Martens, Medewerker communicatie CM Waas en Dender, weten. “Ook burgemeester Piet Buyse stak zijn wens voor de bewoners in de koker en vertelde over de geschiedenis van de locatie.”

Symbolische locatie

“Deze plaats is zwanger van de geschiedenis en zwanger van zorg. Op deze site is zorg namelijk al jaren een constante. Al in de 13de eeuw kreeg de toenmalige Dijkpoort de functie van gasthuis. Het is dan ook symbolisch dat precies op deze locatie zorg opnieuw concreet vorm krijgt”, aldus de burgemeester.

Residentie Augustijnen zal beschikken over 20 erkende assistentiewoningen voor mensen vanaf 65 jaar die er zelfstandig en onafhankelijk kunnen wonen. Bewoners kunnen een beroep doen op een woonassistent voor alle vragen en problemen over wonen en zorg. Er zullen tevens gemeenschappelijke ruimtes zijn zoals een fitnessruimte, ontmoetingsplaats, fietsenberging en zonneterras.

De bouwheer van het project Augustijnen is de vzw KSF, de patrimonium-vzw van CM. De vzw IKOO is de exploitatie-vzw van het project.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van