CD&V Lebbeke stelt eerste kandidaten uit Wieze voor

0

CD&V Lebbeke stelt drie ijzersterke dames uit Wieze voor naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen.

CD&V Lebbeke lanceerde begin dit jaar onverwacht Jan Vanderstraeten als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Vandaag laat het lokale partijbestuur weten dat Els Lambrecht, Ellen Cami en Anneke Van Steen uit Wieze hebben ingestemd met een plaats op de verkiezingslijst.

“Het is met enige fierheid dat ik een dergelijk topteam mag presenteren”, aldus Jan Vanderstraeten. “Uit dit engagement blijkt dat het project dat we op poten aan het zetten zijn met CD&V aanslaat”.


Els Lambrecht

Jan Vanderstraeten: “Els Lambrecht (54) is geboren en getogen Wiezenaar en werkt er als administratief bediende in een aangenaam familiebedrijf. Voor Els zijn familie en vrienden erg belangrijk. Els is dan wel de oudste van de drie, ze is bijlange nog niet oud, en zeker ook niet out. Els wil zich inzetten voor een dorp waar het goed is om te leven.”

“Mooie herinneringen en sterke banden in Wieze geven me extra power om er helemaal voor te gaan”, aldus Lambrecht. “Ik geniet met volle teugen van het bloeiend verenigingsleven in mijn gemeente. En om eventjes alle stoom af te laten en hoofd leeg te maken, doe ik graag een stapje in de mooie natuur die mijn dorp rijk is.”

Ellen Cami

“Ellen Cami (35), is mama van twee jonge kinderen. Zij en haar man, Hans Poppe, zijn heel actief in het verenigingsleven in Wieze. Als oud-leidster, voormalig volwassen begeleidster en huidige lid van de kookploeg is ze heel erg betrokken bij de plaatselijke chirojeugd. De vriendschap die je voelt en de samenhorigheid die er heerst tijdens Wiescarnaval trekken haar enorm aan. Ze stapt dan ook elk jaar mee met de stoet. Tijdens het dagelijkse leven werkt ze als leerkracht in een Dendermondse lagere school”, aldus Jan Vanderstraeten.

“Ik wil me graag inzetten voor een warme, gezellige gemeente waar jong en oud zich echt thuis voelen”, laat Ellen weten. “Aangezien kritiek geven gemakkelijk is en de beste stuurlui aan wal staan, is het nu tijd om zelf eens aan boord te kruipen en actie te ondernemen. Daarom ga ik met veel goesting deze uitdaging aan!”

Anneke Van Steen

“De derde kandidaat van deze enthousiaste ploeg uit Wieze is Anneke Van Steen (49), gehuwd met Ludo Van Driessche en mama van 2 kinderen. Anneke heeft een groot hart voor al wat Wieze aanbelangt en beweegt ze zich ook graag in Denderbelle en Lebbeke. Als beroep coacht en vormt ze bestuursleden en vrijwilligers van seniorenvereniging OKRA in de regio Waas en Dender. Zij ervaart dan ook dagelijks hoe een gemeentebeleid weegt op het verenigingsleven”, meldt Jan Vanderstraeten.

“Van de beschikbare lokalen tot ondersteuning, subsidiëring en respect voor hun vrijwillige inzet. Onze dorpen bruisen vooral door het socio-culturele leven, laten we dit koesteren én nog verbeteren”, aldus Anneke Van Steen.

Naast haar inzet is de focus op het welzijn voor senioren voor Anneke zeer belangrijk. “Senioren blijven langer fit en gezond door uit het isolement te blijven en te participeren in het aanbod van alle plaatselijke verenigingen. Hier is nog werk aan de winkel!”