Jeugdvrienden openen pop-up Heems op de Grote Markt

0

Pop-uprestaurant Heems is open van 13 juni tot 10 augustus.

Brent Reper, Pieter Meyers en Willem Vervaet, drie jonge koks en jeugdvrienden uit Dendermonde, kregen vorige zomer het wilde idee om samen een pop-uprestaurant te openen.

“Toen vorige zomer het idee ontstond, hadden we nooit gedacht dat het echt concreet zou worden. Een wild idee werd een uitgewerkt concept. We gingen uiteraard niet over één nacht ijs. We ondernamen een zwerftocht door Dendermonde op zoek naar een geschikte locatie. Zo vonden we het Zwijvekemuseum, een schitterende plek met een prachtige gaanderij, in het centrum van de stad. Echter, om praktische redenen bleek deze locatie voor ons een bridge too far. En dus zochten we verder”, aldus het drietal.


“Tot we zagen dat de Charles Quint op de Grote Markt leeg stond. We namen contact op met de brouwerij en even later konden we een huurovereenkomst tekenen.”

“Het voormalige café Charles Quint zal van 15 juni tot en met 30 augustus onderdak bieden aan ons pop-uprestaurant ‘Heems’. Gedurende 10 weken laten wij jullie proeven van alles wat onze grond te bieden heeft, met als uitgangspunt: de ketting tussen boer en bord zo kort mogelijk houden. Lokale producten van goede kwaliteit, dagverse ingrediënten en een jong team van Dendermondse bodem, dat is waar wij voor staan!”