BE-Alert op donderdag 7 juni getest

0

Donderdag 7 juni rond 8 uur test het stadsbestuur BE-Alert uit in Oudegem.

BE-Alert is een nationaal alarmeringssysteem om de bevolking die rechtstreeks bij een noodsituatie betrokken is, snel te verwittigen en instructies te geven. Bijvoorbeeld wanneer je ramen en deuren moet sluiten of moet evacueren bij een giftige rookwolk, een gaslek, een grote brand enzovoort.


Op die manier krijg je als betrokken inwoner snel officiële en correcte informatie via een sms of een gesproken bericht op je mobiel toestel of je vaste telefoonlijn.

Om berichten via BE-Alert te ontvangen, is het nodig je aan te melden bij www.be-alert.be. Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Je woont in Dendermonde en werkt in Brussel? Registreer beide adressen en blijf altijd op de hoogte. Inschrijven is volledig gratis.