Brouwerij Dilewyns laat nieuwe biertanks overkomen uit Italië

0

Brouwerij Dilewyns liet gisteren 3 gloednieuwe tanks rechtstreeks uit Italië overkomen voor de gisting en lagering van zijn succesvolle bieren. Elke tank is goed voor 7.500 liter.

“Hiermee zijn we in staat om de smaak en eigenheid van Vicaris te blijven garanderen én nog meer in te zetten op kwaliteit”, aldus Claire Dilewyns. “Een Vicaris is 14 weken onderweg van grondstof tot het eindproduct in je glas, en dit maakt ons bier uniek. Dankzij het niet filteren, niet centrifugeren noch pasteuriseren blijven alle goede en gezonde eigenschappen van bier aanwezig, en dat maakt het verschil.”


Deze traditionele methode betekent echter dat het bier veel rijpingstijd nodig heeft om de gist natuurlijk uit te laten zakken door middel van lagering. De brouwerij kreeg hierdoor af te rekenen met plaatsgebrek.

Claire Dilewyns: “De brouwinstallatie zelf is voldoende groot, net als de warme kamers en magazijnen die in 2015 reeds werden uitgebreid. Met deze uitbreiding zijn we in staat om, volgens dezelfde authentieke methode, een groei te realiseren van 75%.”

Brouwerij Dilewyns aan het Hoogveld in Dendermonde zet op zondag 24 juni van 11 tot 18 uur de deuren open voor het publiek. Iedere bezoeker krijgt een gratis consumptie aangeboden.