N-VA Lebbeke krijgt versterking op verkiezingslijst

0

Rita Van hauwermeiren, Sofie Cuddeman, Reinout De Mol en Sofie Cooreman krijgen een plaats op de verkiezingslijst van N-VA Lebbeke. “Zij vormen een bijzonder versterking van de lijst rond een aantal belangrijke thema’s: sport, jeugdbeleid, verenigingsleven en mobiliteit”, aldus Karel Uyttersprot (N-VA).

Rita Van hauwermeiren (sport)

Karel Uyttersprot: “Rita Van hauwermeiren woont op de Wallekensdreef in een rustig stukje Lebbeke. Zij is geaggregeerde Licentiate Lichamelijke Opvoeding, nu Master Lichamelijke Opvoeding, en bouwde haar carrière uit als docente lichamelijke opvoeding Hogeschool Gent en Vrije Universiteit Brussel. Ze is nu met pensioen.”


“Zij is de oudste dochter van Jozef en Martha Van hauwermeiren-Callaert, juwelier op het Astridplein in Lebbeke. Van kindsbeen is zij opgegroeid met het Vlaamse gedachtengoed. Haar partner is Gubther Spielvogel, die voor Duitsland drie maal geselecteerd werd voor deelname aan de Olympische spelen. Als licentiate LO en als actief sporter liet zij zich niet onbetuigd: zij liep 10 marathons bij masters met een top 5-plaats bij wereldkampioenschappen masters Buffalo.”

Rita: “Het is tijd voor een andere koers: na het jarenlange beleid – met goede en minder goede resultaten- van Open Vld zou het eens aangewezen zijn om eens anderen Lebbeke te laten besturen. De slogan ‘Veilig thuis in een welvarend Lebbeke’ is een item dat dringend moet aangepakt worden en daarbij denk ik aan de veiligheid aan de schoolpoorten, de herwaardering van de middenstand, het multifunctioneel gebruik van de schoolinfrastructuur, een sterk sportbeleid voor iedereen en een gezonde oude dag.”

Sofie Cuddeman (jeugd)

Karel Uyttersprot: “Sofie is 39 jaar, woont op het Meysveld, is gehuwd met Stijn Van Troys en heeft twee kindjes. Zij was actief in Chiro Sonneveld en is momenteel sympathisant Chiro Heilig Kruis, bezoeker van FC Lebbeke. Zij studeerde Sociale Readaptatiewetenschappen in Heverlee en voor Leerkracht lager onderwijs Aalst. Zij geeft momenteel les in het Sint-Vincentius te Hekelgem. Sofie is in Lebbeke vooral bekend voor haar inzet voor de jeugd. Gedurende 9 jaar heeft ze de Lebbeekse jeugddienst geleid als jeugdconsulent, stond zij aan de wieg gemeentelijke speelpleinwerking en het JOC. Zij kent als geen ander de jeugdproblemen. Al in de beginjaren van Jong N-VA trok zij mee naar Dublin/Ierland in een programma voor het leggen van contacten met bevriende volkeren.”

Sofie: “Uiteraard liggen mijn interesses bij jeugd en onderwijs en alles wat hiermee te maken heeft (jeugdverenigingen, uitgaansmogelijkheden, speelpleinen, veiligheid scholen, voet- en fietspaden, …). De jeugdraad, beleidsplannen, jeugdsubsidies hoorden er als jeugdconsulent ook bij. Ik heb deze job tot 2009 met ontzettend veel plezier gedaan. Maar toch was het tijd voor iets anders. En … er is in Lebbeke nood aan verandering.”

Reinout De Mol (verenigingsleven)

Karel Uyttersprot: “Reinout, is 39 jaar, en woont in de Baardegemsestraat in Lebbeke. Beroepsmatig is hij werkzaam bij het Agentschap Integratie en Inburgering, op de dienst financiën. Buiten het politieke engagement bij N-VA is Reinout vooral bezig met zaalvoetbal, als speler met, maar ook als coach tussen een vriendengroep. Hij zit al vele jaren in de algemene vergadering van de sportraad en volgt sport ook passief door ergens een wedstrijd bij te wonen. Het engagement om terug aan politiek te doen en dan voor N-VA te kiezen, is een logische keuze. Hij komt uit een Vlaams nest en was vroeger actief binnen de werking van VUJO en Volksunie. Vader Hugo is vele jaren mandataris in het OCMW, eerst voor de Volksunie, nu voor N-VA.”

Reinout: “De fakkel wordt doorgegeven van vader op zoon, vader Hugo het tijd vond om de jongere generatie te laten opdraven. Na de splitsing was de keuze voor N-VA er meteen. Sinds enkele jaren ben ik effectief actief binnen de plaatselijke afdeling om mee de kar te trekken van een enthousiaste groep waar iedereen inspraak heeft. Luisteren naar de mensen en allemaal samen, zo gaan we voor een nieuwe koers in onze gemeente.”

Sofie Cooreman (mobiliteit)

Karel Uyttersprot: “Sofie Cooreman, 36 jaar, woont in de Laurierstraat en studeerde voor maatschappelijk assistent. Zij is werkzaam in de autorijschool Traffix te Dendermonde.

Sofie: “De thema’s die mij het sterkst interesseren zijn mobiliteit en openbare werken, senioren, gelijke kansen en vooral specifiek de doelgroep autisme. Deze thema’s liggen mij nauw aan het hart door de dagdagelijkse confrontatie hiervan. Ik wil vooral mijn steentje bijdragen om de inwoners van Lebbeke te geven wat ze verdienen. De N-VA slogan, ‘veilig thuis in een welvarend Vlaanderen’ duidt nog maar eens aan dat zij willen zorgen voor een veilige thuishaven waar iedereen naar tracht. De NVA streeft er naar iedereen aan het werk te stellen en de werkende hiervoor te belonen om zo onze welvaart in stand te houden. Kortom het is een partij die vooruit wil maar ook niemand achter laat.”