Bloemencorso ontvangt Vlaamse subsidies

0

Het Bloemencorso kan dit jaar rekenen op een Vlaamse subsidies van 18.000 euro, laat Marius Meremans (N-VA), Vlaams Volksvertegenwoordiger en Dendermonds gemeenteraadslid, weten. “Vlaanderen heeft duidelijk de schoonheid van onze Bloemencorso ontdekt”, reageert Meremans tevreden.

Marius Meremans: “Sinds de afslanking van de provincies op 1 januari 2018 is Vlaanderen bevoegd voor het ondersteunen van regionale culturele projecten, zo ook het Bloemencorso van Sint-Gillis. In het verleden kon het Bloemencorsocomité ook al eens rekenen op beperkte provinciale subsidies van 1.000 euro, maar dit bedrag is van een heel andere grootteorde. Voor mij is dit het bewijs dat de afslanking van de provincies werkt. Met een groter Vlaams budget kunnen we lovenswaardige projecten, zoals onze Bloemencorso, een echte boost geven.”