Search

Folkfestival viert 15de editie met een heus Gallisch dorp op zaterdag


De folkafdeling van de Lebbeekse muziekacedemie met links Stijn Moonen en rechts Yves De Waele van het folkfestival

Het folkfestival M’Eire Morough is op 27 en 28 juli aan zijn vijftiende editie toe. Het festival dat is uitgegroeid tot een fijn en ongedwongen gezinsevenement presenteert op vrijdag opnieuw Nederlandstalige muziek. Zaterdag wordt een flinke portie folkmuziek en actie geprogrammeerd.

Stijn Moonen, voorzitter van de festivalorganisatie, blikt tevreden terug op de voorbije veertien edities. “Het wordt er financieel en organisatorisch niet makkelijker op. Maar het geeft ongelofelijk veel voldoening als artiesten, bezoekers en medewerkers na afloop met een goed gevoel naar huis gaan”, vertelt hij.

Generatiewissel

Hij is ook zeer blij dat een nieuwe generatie medewerkers klaar staat om het roer van het festival over te nemen.

“Je kan absoluut spreken van een generatiewissel”, zegt Stijn. “We hebben geluk dat een aantal jonge mensen staan te trappelen om aan de slag te gaan. Het is ook onder hun impuls dat we op zaterdag het programma hebben aangepast. Er zijn trouwens nog meer nieuwigheden op komst, maar daar kan ik nu nog niet veel over kwijt”, glimlacht Stijn.

Nieuw Gallisch dorp

De belangrijkste programmawijziging dit jaar is op zaterdag de introductie van een heus Gallisch dorp.

“We merkten dat het programma op zaterdag nogal statisch was. Mensen konden kijken naar een vogelshow, een pipeband enzovoort. Dit jaar maken we dit gedeelte meer interactief. We bouwen een Gallisch dorp waarbij de bezoekers in kleinere groepjes kunnen participeren aan verschillende activiteiten. We zetten hiermee meer in op beleving.”

Muziek

Het muzikale luik blijft behouden. Willem Vermandere en Jan De Smet (De Nieuwe Snaar) zijn op vrijdagavond 27 juli te gast op het festival. “We organiseerden een korte rondvraag bij onze bezoekers en Willem Vermandere bleek hun absolute favoriete artiest van de voorbije edities te zijn geweest. We zijn dan ook tevreden hem opnieuw op de affiche te hebben voor een luisterconcert”, aldus Stijn Moonen.

Zaterdag komen de folkafdeling van de Lebbeekse muziekacedemie, Duo Munnelly-Masure, Brisk, Aérokorda, The Helen Flaherty band en Zigo op het podium.

Het folkfestival M’Eire Morough vindt plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 juli op het terrein aan zwembad Olympos, Leopold II-laan in Dendermonde.

De toegang op vrijdag bedraagt 15 of 18 euro in voorverkoop, en 20 euro aan de kassa. Op zaterdag is de toegang gratis.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van