Appelse Feesten presenteert Flinter en The Antonio’s

0

De Koninklijke Katholieke Fanfare Sint-Cecilia Appels keert met zijn ‘Appelse Feesten’ op 11 en 12 augustus terug naar de roots. De eerste editie van wat later de ‘Appelse Feesten’ zou worden vond plaats net na de tweede wereldoorlog. Er werd toen een eerste palingkermis georganiseerd om geld in het laatje te brengen. Dit jaar pakt de muziekmaatschappij opnieuw uit met een eetfestijn waarbij paling op het menu staat.

Zaterdag 11 augustus om 20 uur worden de feestelijkheden geopend door Flinter. Deze band uit Appels brengt covers én eigen nummers. Zondag 12 augustus kan je vanaf 11.30 uur aanschuiven voor een lekkere portie paling, mosselen of stoverij. In de namiddag vindt een zoektocht plaats. Zondagavond treden The Antonio’s op en kan je genieten van een lekkere barbecue.

“We hebben ervoor gekozen om twee bands te programmeren die voor de nodige ambiance zullen zorgen. We willen hiermee een jonger publiek aanspreken”, vertelt Sofie Van Limbergen van Sint-Cecilia Appels. Samen met de werkgroep ‘Appelse Feesten’, schatbewaarder Hilde Scholliers en secretaris Myriam Ringoot hoopt ze op die manier ook nieuwe mensen aan te trekken voor de fanfare. “En dat hoeven niet noodzakelijk alleen muzikanten te zijn”, glimlacht ze.

Appelse Feesten vindt plaats op 11 en 12 augustus in zaal Half Af, Hoofdstraat 9 in Appels.

(Foto: Flinter/JR)