Zoek

Gemeenteraad verplaatst naar latere datum

stadhuis dendermonde

De geplande gemeenteraad van gisterenavond – 4 juli – kon niet doorgaan en zal op een latere datum plaatsvinden. Er waren onvoldoende leden van de meerderheidspartijen aanwezig waren om te kunnen vergaderen. Het bericht komt van Walter Deygers, fractieleider van N-VA.

“Deze avond moesten we constateren dat er op de gemeenteraad van Dendermonde een aantal belangrijke punten geagendeerd stonden maar dat de meerderheid er niet in geslaagd was om in voldoende aantal te zijn om rechtsgeldig te kunnen vergaderen”, aldus Walter Deygers.

De oppositiepartijen stelden voor om de agenda toch te bespreken. “Daar stonden een aantal belangrijke punten op, zoals de aanstelling van een nieuwe algemene directeur en nieuwe financieel directeur. Het is echter de meerderheid die de verantwoordelijkheid draagt om een gemeenteraadszitting te laten doorgaan”, meldt Deygers. “Het is wel vreemd dat met dergelijke belangrijke punten op de agenda de meerderheid er niet in slaagt haar leden te motiveren om op de gemeenteraad op te dagen.”

“We hebben wel voorgesteld om een aantal punten toch ter stemming voor te leggen, zoals de aanleg van fietspaden, de kogelvrije vesten voor de politie, de overeenkomst voor bepaalde jeugdprojecten maar daar was de meerderheid op haar beurt het niet mee eens.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van