Zoek

Oud-schepen Ferdy Willems overleden

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Ferdy Willems, historicus, oud-schepen van Dendermonde en oud-kamervolksvertegenwoordiger, overleed op 7 juli.

Zijn politieke carrière startte in 1976. Hij werd toen gemeenteraadslid voor de Volksunie in Dendermonde. In 1994 werd hij schepen in Dendermonde. Zes jaar later stapte hij mee in het project Inzet van Norbert De Batselier en werd opnieuw verkozen.

Na het verdwijnen van de Volksunie was hij vervolgens was lid van Spirt (2001) en Agalev (2002). Willems stapte in 2003 uit Inzet. Kort daarna verliet hij ook de nationale politiek. In 2006 werd hij niet herverkozen als gemeenteraadslid.

“Vandaag (14 juli, nvdr) afscheid genomen van Ferdy Willems, gewezen gemeenteraadslid, schepen en volksvertegenwoordiger én boegbeeld Volksunie Dendermonde. Hij is één van de redenen waarom ik me bij de Volksunie aansloot – ook al zijn onze latere politieke keuzes verschillend en zijn we andere wegen opgegaan, nog steeds veel respect voor het sociaal engagement en principes van Ferdy – dankbare herinneringen!”, liet gemeenteraadslid en Vlaams volksvertegenwoordiger Marius Meremans (N-VA) via Facebook weten.

Bron: Wikipedia

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van