OCMW gaat ongebruikte luiers inzamelen en herverdelen

0

OCMW Dendermonde introduceert binnenkort de ‘luierbox’. Het gaat om inzamelpunten voor ongebruikte luiers die daarna zullen worden herverdeeld.

“De aankoop van luiers voor baby’s en jonge kinderen neemt een serieuze hap uit het budget van jonge en kwetsbare gezinnen. Naar analogie met de ‘pamperbank’ in sommige grote steden wilde ik daarom in Dendermonde een ‘luierbox’ opstarten”, aldus gemeenteraadslid Nele Cleemput (CD&V).


“De luierbox is een inzamelpunt voor ongebruikte luiers van alle maten en merken. Heel wat gezinnen hebben overschotjes liggen. Kinderen groeien immers snel uit de luiers, hebben regelmatig een grotere maat nodig of worden zindelijk. In plaats van die overschotjes weg te gooien, biedt een luierbox een ideale kans om hen aan gezinnen met beperktere budgetten te geven.”

Eerste luierbox dit najaar op campus Huis van het Kind

OCMW-voorzitter Patrick Meulebroek (CD&V): “Wij gaan graag in op de suggestie van raadslid Nele Cleemput. Binnen het Huis van het Kind De Kroon zal van start gegaan worden met het inzamelen van ongebruikte luiers om deze dan opnieuw te verdelen aan kansarme gezinnen. Voor de productie van de luierboxen wordt een samenwerking aangegaan met de leerwerkplaats van het OCMW.”

“Ik ben enorm verheugd dat mijn voorstel wordt uitgevoerd en dat een eerste luierbox in het najaar op campus De Kroon op de Kroonveldlaan zal worden geplaatst. Vanaf dan zouden ook op een aantal centrale plaatsen in de stad en de deelgemeenten een aantal boxen kunnen geplaatst worden”, meldt Nele Cleemput.