Stadsbestuur vraagt “respect voor nieuwe infrastructuur”

0

Op het nieuw aangelegd pleintje voor het Administratief Centrum in de Franz Courtensstraat wordt overwegend positief gereageerd. Het pleintje aan het standbeeld van Franz Courtens is een aanwinst voor de stad.

“Het pleintje valt duidelijk in de smaak bij jong en oud”, is ook het stadsbestuur opgevallen.


“Er wordt al veel gebruik van gemaakt en dat is tof! Het is een aangename plek langs het water en ideaal om er te vertoeven. En dat was ook de bedoeling bij de opmaak van het ontwerp!”

Respect voor banken en meubilair

“Iedereen is er welkom! Zo merken we dat het pleintje ook bezocht wordt door skaters. Dit vormt uiteraard geen enkel probleem; skaten is toegestaan maar het kan niet de bedoeling zijn dat er geskatet wordt op de banken en op meubilair dat er niet op voorzien is”, aldus de stad.

“We vragen dan ook aan de skaters om respect te hebben voor de infrastructuur. Iedereen is welkom en mits wederzijds respect wordt dit een zeer fijne ontmoetingsplaats maar vandalisme kan uiteraard niet getolereerd worden. We kregen van enkele inwoners de terechte bekommernis dat de mooie infrastructuur al wordt beschadigd, dat is uiteraard niet de bedoeling en dat zou zonde zijn. We houden een oogje in het zeil en rekenen op ieders medewerking.”

Vergroenen

De stad laat weten “dat het plein ook nog zal vergroenen”.

“Omwille van de droogte zullen de grasmatten pas later worden aangelegd. Het aanplanten van nieuwe groenelementen en de overige afwerking waaronder het plaatsen van speelelementen zal in de loop van het najaar uitgevoerd worden.”