Kartel sp.a/Groen stelt tien thema’s voorop tijdens verkiezingen

Sp.a/Groen schuift naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen tien topics – met de nadruk op duurzaamheid – naar voor.

“Duurzaam omdat we willen werken aan een stad waar het goed leven is voor onze kinderen en kleinkinderen, met zorg voor natuur en milieu en aandacht voor het klimaat”, aldus het kartel.

“Duurzaamheid is voor ons echt de rode draad doorheen ons beleid. We staan voor een warme, zorgzame stad waar inwoners zich thuis voelen en alle kansen krijgen.”

Sociaal en duurzaam

“We maken een absolute prioriteit van het terugdringen van (kinder)armoede”, aldus het kartel. Men kiest ook resoluut voor de fiets en meer groene energie met op ieder dak een zonnepaneel.

Verder opteert men voor “betaalbaar en kwalitatief wonen voor iedereen”. “We werken aan bijkomende sociale woningen en aan openbaar en aantrekkelijk groen op 500 meter van elke woning.”

“We verstreken onze kernen ter ondersteuning van onze lokale handel en laten geen nieuwe winkelcomplexen buiten onze centra toe. Verder vindt elke Dendermondenaar in zijn buurt ontspanning: een cultureel event, een plek om te sporten of een boek uit de bib. Een buurthuis of dienstencentrum voor elke gemeente. We kiezen voor toegankelijke en kwaliteitsvolle zorg en zullen investeren in ouderenzorg en extra kinderopvang. We organiseren in elke deelgemeente jaarlijks een dorpsvergadering.”

Lijsttrekker Niels Tas (sp.a): “De keuze voor de kiezer is duidelijk. Wij staan voor een solidaire, duurzame samenleving die verbindt in plaats van scheidt.”

Download het verkiezingsprogramma van sp.a/Groen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement