Zoeken

Justitieminister Geens benadrukt belang van nieuwe gevangenis in Dendermonde

nieuwe gevangenis dendermonde

Koen Geens, minister van Justitie, bracht vrijdag een bezoek aan de justitiële diensten van Dendermonde. Hij werd daarbij vergezeld door burgemeester Piet Buyse en eerste schepen en federaal volksvertegenwoordiger Leen Dierick.

“Dit bezoek toont de blijvende inzet van de federale Minister in het belang van een toegankelijke justitie voor de inwoners van Dendermonde. En bij uitbereiding voor het hele gerechtelijke arrondissement”, aldus burgemeester Buyse.

“De Minister herhaalde het belang van de aanwezigheid van de gerechtelijke diensten in Dendermonde. Hij is dan ook vragende partij voor een nieuwbouwproject en een aangepast infrastructuurplan. Dit moet leiden tot een modernere justitie die duidelijk en toegankelijker is voor de burger.”

Nieuwe gevangenis

Het werkbezoek werd afgesloten met een bezoek aan de oude gevangenis van Dendermonde.

“Het is niet langer aanvaardbaar dat mensen in zo een omstandigheden worden opgesloten of moeten werken. Daarom blijf ik ook vechten voor de komst van een nieuwe gevangenis in Dendermonde. Ik hoop dat hier snel een doorstart kan aan gegeven worden zodat de oude site kan verlaten worden”, aldus Koen Geens.

Burgemeester Piet Buyse: “Door zijn werkbezoek aan Dendermonde heeft de Minister het belang van de justitiële diensten voor de stad Dendermonde benadrukt. Het is logisch dat dit zo blijft. Meer nog: dat deze dienstverlening kan gebeuren in gebouwen die afgestemd zijn op de huidige noden van het personeel én de burgers”.

“De justitiediensten zijn zeer belangrijk voor de stad Dendermonde. In het federale parlement is al meermaals bevestigd dat onze Minister wil investeren in het behoud en het moderniseren van deze diensten in Dendermonde”, zegt Leen Dierick, eerste schepen en federaal volksvertegenwoordiger.

“Met zijn werkbezoek onderstreept hij dit engagement nog eens duidelijk voor de ganse Dendermondse bevolking zodat daar geen twijfel meer over is. Vanuit de stad zijn we zeer tevreden dat de federale overheid zich engageert voor onze stad.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van