Zoek

Gino Bertin: “Lokaal Dienstencentrum voor Schoonaarde, Appels en Oudegem”

Gino Bertin, OCMW-raadslid en kandidaat-gemeenteraadslid voor het kartel sp.a-Groen, “pleit voor een vierde Lokaal Dienstencentrum (LDC) in Dendermonde”.

“Zo kunnen mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen in hun eigen buurt op een kwalitatieve manier en wordt vereenzaming tegen gegaan”, aldus Gino.

“Gezellige en veilige buurt”

“Per begonnen schijf van 15.000 inwoners kan een gemeente of stad namelijk een LDC oprichten. Dendermonde heeft nu meer dan 45.000 inwoners en al drie LDC’s in Baasrode, Sint-Gillis en het centrum”, laat Bertin weten.

“Een dienstencentrum ligt in een buurt en maakt er ook integraal deel van uit. Andere verenigingen en diensten zoals de postbode, mutualiteit, elektriciteitsmaatschappij en politie kennen het LDC en weten dat ze er terecht kunnen en helpen zo aan het uitbouwen van een gezellige en veilige buurt.”

“In de bestaande dienstencentra ’t Plein in Baasrode, Zilverpand in Dendermonde en de Zonnebloem in Sint-Gillis kunnen buurtbewoners terecht voor een sociaal restaurant, boodschappendienst, wasserette en algemene sociale dienstverlening.”

“Mensen worden geholpen met hun vragen rond sociale tarieven, pensioenen, poets- en gezinshulp of de mindermobielencentrale. Daarnaast is er ook ruimte voor vorming en ontspanning. Een gezellig en leerrijke babbel tegen vereenzaming.”

“Tegen armoede en vereenzaming”

Gino Bertin: “We willen nu een vierde LDC in Schoonaarde of Oudegem. Daar is nog niets en de mensen hebben daar recht op. Bovendien kan de stad voor de financiering ervan rekenen op subsidies vanuit Vlaanderen.”

“Dicht bij huis en in hun vertrouwde omgeving betekent het dienstencentrum voor de gebruikers een zeer laagdrempelige en veelzijdige ondersteuning. Iedereen heeft de mond vol over de strijd tegen armoede en vereenzaming: laat ons de koe bij de horens vatten en concrete maatregelen nemen zoals investeren in Lokale Dienstencentra.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van