Zoek

Rita, Mike en Annelies (Groen) betreuren toegenomen aantal fietsdoden

Rita Stroobants (56, maatschappelijk werker) en Mike Torck (43, zelfstandig grafisch vormgever) uit Lebbeke en Annelies d’Hollander (39, ambtenaar) stellen zich namens Groen kandidaat voor het provinciebestuur. De verkiezingslijst werd gisteren aan de pers voorgesteld tijdens een fietsactie in het arrondissement Sint-Niklaas-Dendermonde.

“In de eerste helft van 2018 zijn er 22 fietsers overleden in Vlaanderen, 6 meer dan vorig jaar”, aldus Groen. “Ook het aantal letselongevallen bij fietsers steeg met 3% in vergelijking met 2017. In zes maanden tijd waren er 3944 letselongevallen bij fietsers, dan zijn er 20 per dag en bijna 1 fietsdode per week. Dat is 1 dode per week teveel. Groen wil werk maken om dorpskernen met elkaar te verbinden, om steden met elkaar te verbinden en dit via veilige fietspaden en echte fietssnelwegen.”

Betere fietspaden

“Als we ons al ‘fietsprovincie’ willen promoten, als we ‘de fiets’ als vervoermiddel van de toekomst beschouwen, dan is een inhaalbeweging nodige, dan zijn extra investeringen noodzakelijk”, vindt Groen. “Fietspaden liggen er slecht bij: putten, riooldeksels, veel te smal, slingerend langs parkeerplaatsen, huizen en vooral onveilig. De auto heeft steeds voorrang.”


”Vanuit elke gemeente is er geen veilig fietspad naar de haven, is er geen veilige oversteek over de N 49. Er is nog op geen enkele plaats een fietsbrug of fietstunnel. Willen we in de file blijven staan of zoeken we naar oplossingen, naar alternatieven. De provincie heeft voldoende middelen om extra te investeren in mobiliteit in de aanleg van fietspaden en echte fietssnelwegen. Groen wil dit realiseren, extra inzetten op de aanleg van een degelijke fiets infrastructuur.” 


Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van