Zoek

Kinderfietsen hergebruiken via Fietsbieb

Zes kandidaat-gemeenteraadsleden van CD&V pleiten voor een Fietsbieb in Dendermonde. “Zo’n fietsbieb brengt tweedehands kinderfietsen in orde waarna je deze tegen een kleine vergoeding kan gebruiken”, laat Jurgen Goossens (CD&V) weten. “Fietsen is gezond en moet dus gestimuleerd worden. Omdat kinderen hun fiets echter heel snel ontgroeien, biedt zo’n Fietsbieb een betaalbaar alternatief aan via het hergebruik van fietsen. Je kan steeds je fiets ruilen voor een groter exemplaar of een ander model. Als je een kinderfiets in goede staat schenkt aan de Fietsbieb kan je fietsgeld in de plaats krijgen om een andere fiets uit te lenen. Een vergelijkbaar initiatief bestaat al in Antwerpen, West-Vlaanderen en Limburg.” CD&V kandidaat-gemeenteraadsleden Jurgen Goossens, Pascal Putteman, Ellen Cassimon, Els De Wael, Nicholas Van Beveren en Valens Izere willen hier na 14 oktober ook in Dendermonde werk van maken.​

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van