Kinderfietsen hergebruiken via Fietsbieb

Zes kandidaat-gemeenteraadsleden van CD&V pleiten voor een Fietsbieb in Dendermonde. “Zo’n fietsbieb brengt tweedehands kinderfietsen in orde waarna je deze tegen een kleine vergoeding kan gebruiken”, laat Jurgen Goossens (CD&V) weten. “Fietsen is gezond en moet dus gestimuleerd worden. Omdat kinderen hun fiets echter heel snel ontgroeien, biedt zo’n Fietsbieb een betaalbaar alternatief aan via het hergebruik van fietsen. Je kan steeds je fiets ruilen voor een groter exemplaar of een ander model. Als je een kinderfiets in goede staat schenkt aan de Fietsbieb kan je fietsgeld in de plaats krijgen om een andere fiets uit te lenen. Een vergelijkbaar initiatief bestaat al in Antwerpen, West-Vlaanderen en Limburg.” CD&V kandidaat-gemeenteraadsleden Jurgen Goossens, Pascal Putteman, Ellen Cassimon, Els De Wael, Nicholas Van Beveren en Valens Izere willen hier na 14 oktober ook in Dendermonde werk van maken.​

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven