Kinderfietsen hergebruiken via Fietsbieb

Zes kandidaat-gemeenteraadsleden van CD&V pleiten voor een Fietsbieb in Dendermonde. “Zo’n fietsbieb brengt tweedehands kinderfietsen in orde waarna je deze tegen een kleine vergoeding kan gebruiken”, laat Jurgen Goossens (CD&V) weten. “Fietsen is gezond en moet dus gestimuleerd worden. Omdat kinderen hun fiets echter heel snel ontgroeien, biedt zo’n Fietsbieb een betaalbaar alternatief aan via het hergebruik van fietsen. Je kan steeds je fiets ruilen voor een groter exemplaar of een ander model. Als je een kinderfiets in goede staat schenkt aan de Fietsbieb kan je fietsgeld in de plaats krijgen om een andere fiets uit te lenen. Een vergelijkbaar initiatief bestaat al in Antwerpen, West-Vlaanderen en Limburg.” CD&V kandidaat-gemeenteraadsleden Jurgen Goossens, Pascal Putteman, Ellen Cassimon, Els De Wael, Nicholas Van Beveren en Valens Izere willen hier na 14 oktober ook in Dendermonde werk van maken.​

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Ros Beiaard souvernierposter via Editie

Het hart van de Dendermondenaren klopt voor ‘ons peirt’. Ook dat van Editie, waarvan de redactieploeg de Ros Beiaardommegang op de voet

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond