Samenstelling nieuw schepencollege is bekend

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Burgemeester Piet Buyse (CD&V) en Marius Meremans (N-VA) maakten deze namiddag de samenstelling van het nieuwe schepencollege bekend nadat zondag bekend werd dat CD&V en N-VA een nieuwe coalitie zouden vormen.

“De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 hebben in Dendermonde geleid tot een nieuwe coalitie voor de legislatuur 2019-2024. De twee grootste partijen, namelijk CD&V en N-VA, zijn goed voor 54,3% van de stemmen en beschikken over een meerderheid van 20 zetels op een totaal van 35 gemeenteraadsleden”, aldus de mededeling.

“De voordracht van Piet Buyse (CD&V) als burgemeester werd ondertussen getekend door beide partijen. De respectievelijke partijbesturen hebben bovendien volgende personen aangeduid om op 2 januari 2019 deel uit te maken van het nieuwe college van burgemeester en schepenen.”

Piet Buyse (CD&V): burgemeester, bevoegd voor veiligheid, burgerlijke stand en toerisme
Leen Dierick (CD&V): schepen van openbare werken en communicatie
Dirk Abbeloos (CD&V): schepen van financiën en lokale handel
Martine Van Hauwermeiren (CD&V): schepen van personeel en onderwijs
Lien Verwaeren (CD&V): schepen van jeugd en sport
Marius Meremans (N-VA): schepen van stadsontwikkeling en leefmilieu
Tomas Roggeman (N-VA): schepen van sociale zaken)
Els Verwaeren (N-VA): schepen van cultuur en erfgoed)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Ros Beiaard souvernierposter via Editie

Het hart van de Dendermondenaren klopt voor ‘ons peirt’. Ook dat van Editie, waarvan de redactieploeg de Ros Beiaardommegang op de voet

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond