New Orleans centraal in nieuwe tentoonstelling

Het Jazzcentrum Vlaanderen opende een nieuwe tentoonstelling naar aanleiding van de driehonderdste verjaardag van de Amerikaanse stad New Orleans. De expositie loopt tot 4 januari.

New Orleans is de bakermat van de jazz. De stad werd verschillende keren geteisterd door orkanen en overstromingen, maar kon telkens uit haar as herrijzen op het ritme van de opzwepende jazz. In de nieuwe tentoonstelling ‘300 jaar New Orleans: de pre-jazz’ toont gastcurator Christian Van den Broeck de vele muzikale invloeden in de zwarte muziek van de Verenigde Staten uit de negentiende en vroeg twintigste eeuw.

Jazz Centrum Vlaanderen bevindt zich aan de LeopoldII-laan in Dendermonde en is open van woensdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven