New Orleans centraal in nieuwe tentoonstelling

Het Jazzcentrum Vlaanderen opende een nieuwe tentoonstelling naar aanleiding van de driehonderdste verjaardag van de Amerikaanse stad New Orleans. De expositie loopt tot 4 januari.

New Orleans is de bakermat van de jazz. De stad werd verschillende keren geteisterd door orkanen en overstromingen, maar kon telkens uit haar as herrijzen op het ritme van de opzwepende jazz. In de nieuwe tentoonstelling ‘300 jaar New Orleans: de pre-jazz’ toont gastcurator Christian Van den Broeck de vele muzikale invloeden in de zwarte muziek van de Verenigde Staten uit de negentiende en vroeg twintigste eeuw.

Jazz Centrum Vlaanderen bevindt zich aan de LeopoldII-laan in Dendermonde en is open van woensdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Ros Beiaard souvernierposter via Editie

Het hart van de Dendermondenaren klopt voor ‘ons peirt’. Ook dat van Editie, waarvan de redactieploeg de Ros Beiaardommegang op de voet

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond