Zoek

Dendermondse scholen ontvangen extra middelen

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits investeert de volgende drie jaar ruim 150 miljoen euro in extra plaatsen in de klas. De scholengemeenschap in Dendermonde ontvangt hiervan 5.340.000 euro. “De investeringen gaan hoofdzakelijk naar het secundair onderwijs omdat het tekort aan plaatsen daar de komende jaren het grootste is. De steden en gemeenten met de grootste tekorten krijgen middelen. De selectie is gebaseerd op een nieuwe wetenschappelijke studie die de vraag en het aanbod voor het eerst in het secundair onderwijs in kaart heeft gebracht”, aldus Hilde Crevits. Scholen krijgen nu tot 15 januari de tijd om concrete projecten voor te stellen. De keuze gebeurt via de lokale werkgroepen met onder meer alle onderwijsverstrekkers. Nadien worden de voorgelegde projecten door het Departement onderwijs en vorming onderzocht en door de Vlaamse Overheid bekrachtigd.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van