Zoeken

AC Denderland biedt Active Walking aan

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Sint-Gillis – Atletiekclub Denderland ging al in september van start met ‘Active Walking’, maar neemt het aanbod nu definitief op in zijn programma. “Binnen onze club waren er regelmatig mensen die afhaakten, omdat lopen niet meer lukte om tal van redenen. Er was daardoor vraag naar wandelgroepen, naast de loopgroepen”, aldus Marjan Anseeuw, secretaris van AC Denderland. “Wandelen zit immers duidelijk in de lift. Het is niet langer meer de sport van de 55-plusser. Maar wandelclubs zijn er al meer dan voldoende. Daarom besloten we om van start te gaan met Active walking.”

Active Walking is een vorm van sportief wandelen. Er wordt stevig gestapt aan een snelheid van 5 tot 7 kilometer per uur. Active Walking vormt een brug tussen wandelen en lopen, maar het is ook zeker geen snelwandelen. Active Walking is een techniek waarbij je een full body workout doet en je de spieren op een correcte manier tracht te gebruiken. Marjan Anseeuw: “We gingen in september van start met een cyclus van 10 weken. Het succes was groot. Daarom besloten we om definitief van start te gaan met Active walking. Naast de gewone atletiek- en jogtrainingen, kun je bij onze club nu ook terecht om te stappen. De trainingen gaan door elke dinsdag en donderdag, vanaf 19.35 uur. We stappen 5 tot 7 kilometer in tempogroepen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van