Search

Vuurwerk en wensballonnen verboden

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Dendermonde – Nu 2019 stilaan in zicht komt, wijst het stadsbestuur erop dat vuurwerk afsteken en wetsballonnen oplaten in Dendermonde verboden is.

“Vooral oudejaarsnacht worden traditioneel heel wat knallers en vuurwerk afgestoken. Dergelijke knallers, wonderkaarsen, vuurpijlen, Romeinse kaarsen … zijn echter geen speelgoed maar springstoffen. Ze kunnen zeer gevaarlijk zijn en nare gevolgen hebben, zoals zware brandwonden aan de handen en in het gezicht of zelfs dodelijk. Ook wensballonnen zijn een reëel risico omwille van het brandgevaar”, aldus de stad.

“Feestvuurwerk afsteken – zowel op openbaar als privaat domein – en wensballonnen oplaten, is verboden volgens het politiereglement met GAS-toepassing. Het is ook verboden aan kinderen van minder dan 16 jaar vuurpijlen, springbussen, voetzoekers, poeder of vuurwerk te verkopen of uit te delen. U kunt ervoor beboet worden met een gemeentelijke administratieve sanctie (GAS).”

Gebruik je verstand en laat vuurwerk over aan professionals. “Veilig vuurwerk bestaat niet. Koop en gebruik het daarom niet zelf, maar laat het over aan de professionals”, klinkt het bij Oscare, het nazorg- en onderzoekscentrum voor patiënten met brandwonden en littekens.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van