CD&V Lebbeke kiest nieuw bestuur

Maryke Moens, kandidaat voorzitster Jong CD&V, samen met Roger Meert, kandidaat voorzitter CD&V en eerste schepen Jan Vanderstraeten.

Lebbeke – CD&V Lebbeke kiest op zaterdag 19 januari een nieuw bestuur. Gastspreker die avond is lijsttrekker en Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege.

Roger Meert stelt zich kandidaat als afdelingsvoorzitter en Maryke Moens als voorzitter JONG-CD&V. De partij ging er tijdens de gemeenteraadsverkiezingen sterk op vooruit en levert, met Jan Vanderstraeten, zelfs drie jaar de burgemeester.

“Ik kijk uit naar het voorzitterschap. Met het bestuur wil ik onze partij lokaal verder uitbouwen en verankeren. Onze ploeg is verjongd en vervrouwelijkt. Ik kwam terecht in een hechte en enthousiaste groep die er vol voor ging”, aldus Roger Meert.

De 66-jarige Heizijdenaar stond afgelopen gemeenteraadsverkiezingen als nieuwkomer op plaats zes en behaalde er een mooie score. Roger was in het verleden algemeen directeur bij de Vlaamse onderwijsadministratie en zet zich vandaag actief in als voorzitter van Okra.

Maryke Moens versterkte als nieuwkomer in oktober de verkiezingslijst van CD&V Lebbeke. De geboren en getogen Lebbekenaar wil haar engagement voor Lebbeke verder zetten. De 27-jarige ergotherapeut wil er vol voor gaan.

“Mijn droom voor Jong CD&V Lebbeke, Wieze en Denderbelle is het uitbreiden van onze jongerenbeweging waardoor we een breder informatief platform kunnen bieden aan de Lebbeekse jeugd”, zegt Maryke Moens.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven