Zoek

Crowdfundingactie voor make-over opbergruimte

jong sint-gillis

Voetbalclub Jong Sint-Gillis lanceerde begin deze week een crowdfundingactie. De club hoopt voldoende financiële steun binnen te halen om de opbergruimte voor het sportmateriaal een grondige make-over te geven.

SC Jong Sint-Gillis werd in het voorjaar van 2017 opgericht door een groepje voetballiefhebbers die geloofden in een andere aanpak van jeugdvoetbal.

Met ruim 200 spelers na twee seizoen is de club uitgegroeid tot een vaste waarde in het Dendermondse sportlandschap.

“Onze club kende voorbije twee jaar een bijzonder explosieve groei. We willen uiteraard ook in de toekomst blijven inzetten op een kwalitatieve jeugdopleiding en het materiaal waar onze spelers van gebruik maken in betere omstandigheden dan nu het geval is”, klinkt het bij woordvoerder Bart Van Belle.

“We willen bijvoorbeeld een aantal ballenkarren kopen waarmee onze trainers heel eenvoudig en comfortabel de voetballen naar het terrein en terug kunnen brengen. We missen ook nog wat opbergmogelijkheden voor onze uitrustingen en ander materiaal waar we gebruik van maken.”

Financiering via crowdfunding

Om de aankopen te financieren, lanceerde de club een crowdfundingactie. Bij crowdfunding kan het grote publiek een bepaalde vereniging of doel financieel ondersteunen in ruil voor een tegenprestatie.

“Die tegenprestaties zijn heel belangrijk om het publiek te overtuigen om een bedrag te schenken”, aldus Van Belle.

“Wie ons project met 10 euro steunt, wordt vermeld op onze website en Facebookpagina, maar naargelang het bedrag groter wordt, worden ook de beloningen groter. Maar uiteraard zijn we blij met elk bedrag dat geschonken wordt, want vele kleintjes maken natuurlijk één groot.”

“Schenk je 25 euro, dan krijg je een mooie handdoek van de club, voor 50 euro mag u met 5 personen gratis aanschuiven op het spaghettifestijn van de club en wie 100 euro of meer schenkt, wordt uitgenodigd voor een VIP-etentje.”

De club hoopt voor 13 februari een bedrag van 1.500 euro op te halen.

“Hoe sneller we het bedrag binnenhalen, hoe liever”, klinkt het bij de club. “We kunnen dan niet alleen snel de nodige aankopen doen, we maken dan ook kans op een mooie bonus. De bank ING schenkt immers 2.000 euro aan de 25 voetbalclubs die als eerste succesvol een crowdfundingactie afronden.”

Meer info over de crowdfundingactie van de club op www.jongsintgillis.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van