Vlaams Belang verzet zich tegen dubbel presentiegeld

Gunther Buggenhout is gemeenteraadslid voor Vlaams Belang in Lebbeke.

Lebbeke – Vlaams Belang toonde zich in de Lebbeekse gemeenteraad niet akkoord met de dubbele uitbetaling van het presentiegeld aan de commissieraadsvoorzitters en de voorzitter van de gemeenteraad. De partij diende bij de stemming van het nieuwe huishoudelijk reglement van de Lebbeekse gemeenteraad een voorstel in “om deze geldverspilling te schrappen”.

“Deze bonus kost de belastingbetaler een slordige 20.000 euro voor deze legislatuur”, berekende Vlaams Belangfractieleider Gunther Buggenhout.

“Het amendement werd door alle andere partijen, zowel meerderheid als oppositie weggestemd zodat de voorzitters op hun beide oren kunnen slapen de komende zes jaar. Ook de voltallige N-VA fractie zag in deze riante beloning geen graten meer nu ze plaats hebben genomen op de meerderheidsbanken. Samen met ons waren zij nochtans de afgelopen legislatuur hevige tegenstander voor deze verkwisting van belastinggeld maar dit zijn ze blijkbaar al helemaal vergeten.” Vlaams Belang verzet zich tegen dubbel presentiegeld.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement