Groen Lebbeke nodigt Nic Balthazar uit voor lezing

Nic Balthazar komt voor lezing naar Lebbeke.

Groen Lebbeke organiseert op 13 maart om 19 uur een interactieve lezing ‘Verander de klimaatverandering’ met filmregisseur, televisiemaker en klimaatactivist Nic Balthazar. Deze avond vindt plaats in cultureel centrum De Biekorf.

“Het wordt een boodschap van doortastend alarm, maar ook van hoop. Een boodschap over een andere manier van denken, van ondernemen, van werken en van leven. En vooral ook: over oplossingen voor een lokaal klimaatbeleid”, aldus Tim Pollet van Groen Lebbeke.

“Het wordt een complete klimaatavond. Naast de lezing zal er ook een klimaatmarkt zijn. Mensen kunnen er kennismaken met lokale organisaties die al klimaatvriendelijke initiatieven namen. Zo willen we tonen dat er ook in onze regio heel wat mogelijkheden bestaan om bewuster met de klimaatproblematiek om te gaan.”

“We willen mensen bewuster maken van de omvang van het klimaatprobleem. Dat is nodig om iedereen mee op de kar te krijgen om samen te strijden voor duurzame klimaatoplossingen”, zegt Pollet.

“Iemand als Nic Balthazar kan dat probleem op een zeer begrijpelijke manier uitleggen. Tegelijk kijkt hij optimistisch en hoopvol naar de toekomst. Net daarom wilden we hem graag naar Lebbeke halen. We kijken ernaar uit om hem te ontvangen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven