Zoeken

Dendermondse handelaars richten nieuwe handelsvereniging op

Stijn Pieters is één van de drijvende krachten achter de nieuwe vereniging.

Stijn Pieters is één van de drijvende krachten achter de nieuwe vereniging.

Dendermonde – Donderdag 7 maart kwamen een honderdtal handelaars en zelfstandigen uit het stadscentrum samen om een nieuwe lokale handelsvereniging boven de doopvont te houden.

“We zijn een goed jaar geleden met een zevental mensen op initiatief van de Dienst Middenstand van de stad en toenmalig schepen Dirk Abbeloos rond tafel gaan zitten om te bekijken hoe de communicatie met de handelaars in het centrum beter zou kunnen verlopen”, vertelt Stijn Pieters van Bike Service Pieters in de Brusselsestraat. In januari schakelde de groep op vraag van schepen van middenstand Dieter Mannaert een versnelling hoger.

“Om de handelaars in het stadscentrum warm te maken voor een nieuw gezamenlijk project organiseerden we begin deze maand een eerste Café Commerce, een meet & greet voor de handelaars”, aldus Stijn Pieters. De nieuwe handelsvereniging wordt pas op 1 april officieel opgestart.

“Er komt de komende jaren heel wat op ons af en daar willen we op voorbereid zijn. We denken daarbij aan de herinrichting van de Oude Vest, de plannen van Uplace met de vroegere Abdijschool, de leegstand in het centrum, het parkeerbeleid enzovoort. Op korte termijn willen we vooral de gezamenlijke activiteiten – zoals bijvoorbeeld het Fashion Weekend – snel aanpakken”, zegt Stijn. “We starten met een blanco blad en een positieve ingesteldheid. Het enthousiasme bij de handelaars is alvast groot.”

Handelaars die graag meer informatie wensen of op 1 april willen aanwezig zijn, kunnen terecht bij Stijn Pieters op het nummer 052 22 15 93 of via e-mail: stijn.pieters@gmail.com.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van