Zoeken

Lare helpt deze zomer slachtoffers van overstroming in Sri Lanka

Lare Vereecken (17) uit Appels studeert economie moderne talen Spaans en gaat deze zomer met Bouworde naar Sri Lanka op er huizen en een schooltje op te knappen.

“Vorig jaar heb ik deelgenomen aan een vrijwilligersreis naar Roemenië en dat is me zeer goed bevallen. Daarom heb ik besloten om dit jaar opnieuw deel te nemen aan een vrijwilligersreis”, aldus Lare.

Lare verblijft van 26 juli tot 10 augustus met Bouworde in Sri Lanka. “We trekken naar Morawaka. Dit dorpje in het zuiden van Sri Lanka, midden in de jungle, is omgeven door vele theeplantages. Door de hevige overstromingen van mei 2017 is veel verwoest. We gaan daar een schooltje opknappen en de huizen van de bewoners renoveren. We gaan ook de kinderen op een spelende manier kennis laten maken met het Engels en we zorgen er voor kinderanimatie”, licht Lare toe.

“Ik ben super enthousiast om aan dit project te mogen deelnemen. Om bijkomende fondsen te verwerven voor de aankoop van bouwmaterialen, machines en allerlei andere zaken verkoop ik de komende weken zakjes met paaseitjes en ga ik werken in het weekend”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van