Zoeken

Sloopvergunning voor Abdijschool goedgekeurd

abdijschool dendermonde

Het stadsbestuur leverde een vergunning af voor de sloop van de vroegere Abdijschool aan de Oude Vest. Hiermee heeft projectontwikkelaar Uplace een eerste vergunning voor de realisatie van haar residentieel project op zak.

“De voorbije maanden hebben we alle opties voor de herontwikkeling van de abdijschoolsite onderzocht, van renovatie tot nieuwbouw. Daaruit bleek dat een nieuwbouw functioneel de beste optie is. Het college van burgemeester en schepenen staat daar unaniem achter en heeft zopas de vergunning verleend voor de sloop van de Abdijschool”, laat Lies De Smedt, woordvoerder van Uplace, weten.

Nog geen timing voor sloopwerken

Een precieze timing van de sloopwerken is nog niet bekend maar zal in nauw overleg met de stad Dendermonde worden opgesteld.

Lies De Smedt: “De effectieve afbraak van het schoolgebouw is zeker nog niet voor meteen. De focus ligt momenteel op het ontwerp van de nieuwbouwplannen, die stap per stap vorm krijgen in samenwerking met het stadsbestuur. Van zodra de timing van de sloop bekend is, willen we de oude school graag een laatste keer openstellen voor het publiek. De afbraakwerken zullen tevens in overleg met de directe omwonenden gebeuren.”

“Ook de afgelopen maanden kreeg de leegstaande school toch nog wat bezoek over de vloer. We gaven de politie en brandweer van Dendermonde de kans om spectaculaire oefeningen te doen op onze site. Ook Fedasil kwam langs om materiaal van het internaat te recupereren voor zijn opvangcentra. We zijn blij dat een verlaten gebouw op die manier kan bijdragen aan maatschappelijke projecten.”

Negentigtal appartementen

Het Architectenbureau OYO uit Gent werd na een architectuurwedstrijd gekozen voor het ontwerp van het nieuwbouwproject.

“De focus ligt op een negentigtal aantrekkelijke, hedendaagse appartementen die een prachtig uitzicht zullen bieden op de stad. Op het gelijkvloers zal er ruimte zijn voor enkele handelszaken”, aldus Lies De Smedt.

“Wonen in het groene hart van de stad biedt bijzonder veel troeven, zeker in het veelzijdige centrum van Dendermonde. Met ons residentieel project in het historische centrum van Dendermonde, naast de basiliek, de abdij en de aanpalende abdijtuin, willen we volop bijdragen aan de dynamische kern en toekomst van de stad.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van