Zoek

Laura Tesoro, André Hazes en Channel Zero komen naar Dendermonde

Deiremonnelicous is een nieuw stadsfestival op het terrein aan de Hollandse Kazerne. Het tweedaagse festival pakt voor zijn eerste editie uit met een sterke programmering.

Op zaterdag 15 juni staan Tessa Dixon, Axelle Red en Hooverphonic op de affiche. Zondag 16 juni komen Raf Van Brussel Band, Gene Thomas, De Romeo’s en André Hazes op het podium. Het festival is een initiatief van Cour & Jardin, het cultuurcafé verbonden aan cultuurcentrum Belgica.

Eerste namen voor Le Jardin Creole

Er is nog meer muzieknieuws.

Vorig jaar werd De Jardin van Huis Van Winckel in de Kerkstraat omgedoopt tot Le Jardin Creole, een initiatief van Court & Jardin. Mooie namen als Roland Van Campenhout, The Wizards, en K’s Choice stonden op het podium.

Dit jaar pakt Le Jardin Creole opnieuw met sterke namen uit.

“We willen alvast een aantal namen droppen zodat iedereen al kan dromen van een swingende zwoele zomer. De eerste speciale avond is er eentje om stil van te worden. Geena Lisa brengt met haar band een intiem en beklijvend “tribute to Yasmine” die ondertussen al 10 jaar gemist wordt. Geena Lisa zal Yasmine haar grootste hits maar ook minder bekende nummers brengen… een aanrader”, aldus programmator Joachim Heuvinck.

Channel Zero en Laura Tesoro

Joachim Heuvinck: “Verder in de zomer wanneer Katuit roept, pakken we uit met een echte Dendermondse Feestweek met een aantal bijzonder mooie namen in de aanbieding. Voor de fans van het stevigere werk hebben we de Belgische Metaltrots Channel Zero. Ze brengen nog 2 guestbands mee dus dat belooft een leuk feestje te worden.”

“Diezelfde week hebben we ook aan de jeugd gedacht want niemand minder dan jeugdidool Laura Tesoro komt met haar voltallige live-band de Jardin “under pressure” zetten. En we hebben nog meer moois in de aanbieding met een echte 90’s revivalnight met Praga Khan. Die avond vervolledigen we met Buscemi en Zohra.”

“Het complete programma van de zomertuin volgt later. We geven alvast mee dat onze Jazz&blues brunch ook terugkomt in lichtjes vernieuwde formule. We zullen bovendien een aantal Amerikaanse bands op het programma hebben. En we zetten opnieuw in op veel lokaal talent. Meer daarover binnenkort.”

Kalender

Zaterdag 15 juni: Tessa Dixon, Axelle Red en Hooverphonic
Zondag 16 juni: Raf Van Brussel Band, Gene Thomas, De Romeo’s en André Hazes
Zondag 23 juni: Tribute to Yasmine – door Geena Lisa & band
Maandag 26 augustus: Praga Khan vs Buscemi / Zohra
Dinsdag 27 augustus: Channel Zero + 2 extra bands
Woensdag 28 augustus : Laura Tesoro + support act

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van