CD&V Dendermonde met Leen Dierick en Dieter Mannaert naar de kiezer op 26 mei

Dieter Mannaert en Leen Dierick

CD&V Dendermonde maakte bekend dat Leen Dierick de tweede plaats krijgt op de Kamerlijst bij de verkiezingen op 26 mei. Dieter Mannaert staat op de 24ste plaats op de lijst voor het Vlaams parlement.

“We kiezen hiermee duidelijk voor visie, ervaring en enthousiasme”, aldus Dimitri Scholliers, voorzitter CD&V Dendermonde. “Dieter Mannaert (42) is de komende twee jaar actief onder andere als schepen van financiën, lokale economie en toerisme in Dendermonde. Hij is een nieuw gezicht op de lijst voor het Vlaams parlement. In Dendermonde is Dieter bekend als gedreven ondernemer met een grote betrokkenheid bij het verenigingsleven.”

“Het is dankzij mijn gedrevenheid dat CD&V mij oppikt en een kans geeft in Vlaanderen. Met de steun van de kiezer hoop ik ook daar mensen te enthousiasmeren zoals ik dat ook lokaal doe”, aldus Dieter Mannaert.

“Belangen van de Dendermondenaars verdedigen”

Leen Dierick (40) zetelt sinds 2007 als volksvertegenwoordiger in het federaal parlement.

“Wat we de laatste jaren in beweging gezet hebben ter bescherming van de consumenten en het uitwerken van een realistisch energie- en klimaatbeleid, rekening houdend met een leefbare landbouw, geven een grote voldoening om deze job verder uit te voeren. Ik beschouw het ook als een waardering van CD&V dat ik de 2de plaats bekleed op de federale lijst”, aldus Leen Dierick.

Burgemeester Piet Buyse : “Het is duidelijk dat deze 2 kandidaten in Dendermonde hun sporen al verdiend hebben. Schepen Dierick heeft in Dendermonde al lastige dossiers op schitterende wijze afgehandeld. En ze heeft al bewezen dat ze ook op federaal niveau haar stempel kan drukken. Schepen Mannaert is minder lang politiek actief, maar heeft op korte termijn al blijk gegeven van visie en overtuigingskracht. Het is nu aan de kiezer om hen zowel op Vlaams als federaal niveau de kans te geven de belangen van de Dendermondenaars te verdedigen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement