Zoek

Project Bakermat springplank voor creatievelingen

Bakermat Dendermonde

De gemeenteraad ging eind vorige maand akkoord met een voorstel om kunst, cultuur, jeugd en creatief ondernemerschap ruimte te geven in de binnenstad. Het project krijgt de naam Bakermat en zal concreet ingevuld worden door jeugdhuis Zenith. Een handelspand in winkelgalerij De Oude Vismijn wordt de uitvalsbasis van het initiatief.

Joke Sonjeau en Thijs Vermeir van Jeugdhuis Zenith zetten met deze samenwerking en de ondertekening van het huurcontract een eerste belangrijke stap in de realisatie van het project Bakermat. Hun doel is jong ondernemerschap stimuleren en leegstaande ruimtes ter beschikking stellen voor sociale, culturele, sportieve en economische activiteiten. Het pand in De Oude Vismijn moet een springplank vormen voor iedere creatieveling die in Dendermonde iets wil ondernemen.

“Het stadsbestuur trekt met deze samenwerking resoluut de kaart van kernversterkend beleid. Bovendien willen we maximaal gebruik van het pand vooropstellen, wat dan weer perfect past binnen de visie van een bedrijvige kern en een levendige stad”, aldus Dieter Mannaert (CD&V), schepen van lokale economie en middenstand. De samenwerking loopt voor minstens 1 jaar en de werkgroep Bakermat zal de verschillende initiatieven coördineren.

Update! De officiële opening van Bakermat in winkelgalerij Oude Vismijn vindt plaats op vrijdag 31 mei vanaf 15.30 uur.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van