Zoek

Nieuw buurtinitiatief in Sint Gillis

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Zondagavond 28 april zat het nieuwe buurtcomité van de Torrestraat en de Hondstraat in Sint-Gillis voor de eerste keer rond de tafel. Het initiatief komt van Gonda de Gols en Gwen Brabants, twee bewoners van de Torrestraat. Vol enthousiasme gingen ze van deur tot deur om iedereen warm te maken voor een heus buurtfeest dit jaar.

“Aan elke deur werden we erg enthousiast onthaald. Dat gaf ons nog meer motivatie om met dit initiatief verder te gaan. We willen alles zeer laagdrempelig houden. Zo krijgt iedereen de kans om aan het feest deel te nemen en zich thuis te voelen in onze straten. Voor ons eerste buurtfeest in juni zijn we dan ook erg dankbaar dat we terecht kunnen bij vzw Jeugd Zonder Dak. Ons initiatief werd er ook vol enthousiasme onthaald”, aldus Gwen Brabants.

Update (30/05)

Zaterdag 1 juni vanaf 15 uur vindt het eerste buurtfeest van het nieuwe buurtcomité van de Torrestraat en de Hondstraat plaats op het terrein van Jeugd Zonder Dak vzw.

“De reacties van de buren waren erg positief. De inschrijvingen stroomden vlot binnen. Minstens 70 buren zullen zaterdag samen feesten en bouwen aan een warme straat waar iedereen zich thuis voelt”, zegt Gwen Brabants.

“Het organiseren zelf was ook een plezier want iedereen stelde spontaan voor om te helpen. Opbouwen, afwassen, taarten bakken, salades maken enzovoort. Iedereen doet iets. Dat alleen al geeft een erg warm gevoel en maakt het feest geslaagd.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van