Search

Dendermondse Straatlopers klaar voor hun eerste Roparun

Dendermondse Straatlopers

Roparun, de non-stop estafetteloop tussen Rotterdam en Parijs, is sinds een paar jaar ook in Dendermonde een gekend fenomeen. De opbrengst van dit sportieve evenement gaat naar het ondersteunen van mensen met kanker.

De stad heeft met de Ros Beiaardrunners al sinds 2008 een team in de Roparun. Daar komt dit jaar tweede team bij! “Zes jaar geleden beslisten vijf mensen uit de Gentsesteenweg om een straatfeest te organiseren met als doel de mensen dichter bij elkaar te brengen. Dat er na een vijfde editie een ploeg sportievelingen elkaar zou vinden en tevens zou deelnemen aan Roparun lag echter boven alle verwachtingen”, vertelt Pascal Putteman van het straatcomité Gentsesteenweg. “We hebben de handen in elkaar geslagen en zijn samen de uitdaging aangegaan. Een spaghettifestijn, een Valentijnbrunch en vele sponsors later zijn alle financiële middelen aanwezig om deel te nemen. De inschrijving is intussen een feit.”

Het team van 25 vrijwilligers kijkt nu uit naar de start van het evenement. “Het gaat om lopers, fietsers, kinesisten, koks enzovoort. Stuk voor stuk zijn het vrijwilligers uit de buurt die mee willen werken aan het welslagen van een gezamenlijke droom om te starten in Parijs en te eindigen in Rotterdam”, aldus Pascal Putteman.

Roparun 2019 vindt plaats op 8, 9 en 10 juni. Zondag 9 juni vanaf 17 uur vinden op de Vlasmarkt verschillende activiteiten plaats met speciale aandacht voor de doortocht van de Ros Beiaardrunners en de Dendermondse Straatlopers.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van