Zoeken

“Fietsen op de Mechelsesteenweg is een verschrikking”

Fietsersbond Dendermonde

Fietsersbond Dendermonde vraagt vandaag in een persmededeling maatregelen om de veiligheid en het fietscomfort te verhogen.

“Weinig fietsers wagen zich vandaag op de Mechelsesteenweg van en naar huis of het werk of om te gaan winkelen. Het is ook allesbehalve evident. Nergens kan je veilig oversteken, het fietspad is bezaaid met putten, elke 20 meter bots je op een op- of afrit waar op elk moment een auto kan passeren, kriskras geparkeerde auto’s hinderen je zicht en de parkings zelf zijn exclusief voor auto’s alsof fietsen niet bestaan”, meldt Pier Tielens, voorzitter Fietsersbond Dendermonde.

“Dat maakt het voor fietsers niet enkel onaangenaam, maar ook erg gevaarlijk. Er is al jaren niet meer ge├»nvesteerd in de veiligheid en het comfort van de fietsers en de hele herinrichting die gepland was, is van tafel geveegd.”

Fietsersbond Dendermonde geeft ook een aantal concrete “voorbeelden van onveilige en problematische situaties”.

Pier Tielens: “We vragen we aan de stad en het gewest om het dossier van de Mechelsesteenweg nieuw leven in te blazen en stellen we 4 maatregelen op korte termijn voor.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van