Dendermonde wil Fair Tradegemeente worden

0

Dendermonde heeft de ambitie om Fair Tradegemeente te worden. De gemeenteraad schaarde zich vorige maand alvast achter het project. “Met deze titel geven we aan dat we eerlijke handel en duurzame, lokale productie en consumptie een warm hart toedragen en hier ook effectief werk van willen maken. In samenwerking met vrijwilligers, bedrijven, landbouwers en lokale producenten, scholen, horeca en verenigingen moeten we aan zes criteria voldoen die inspelen op de vraag naar en het aanbod aan eerlijke en lokale, duurzame producten”, aldus schepen Els Verwaeren (N-VA). “Steden en gemeenten die de titel in de wacht slepen gaan ook lokaal een stapje verder en promoten duurzaam consumeren. Dat is bewust kiezen voor seizoensgebonden producten, biologische producten, lokaal geproduceerde producten … waarbij de CO2-uitstoot door vervoer, productie en verpakking zo klein mogelijk is. Met de fiets bij de boer om de hoek om eitjes, aardappelen of melk is dus zeker ook duurzaam en fair consumeren.”