Zoeken

“Minder klachten en meer energie dankzij een aangepaste levensstijl”

Hormonenfactorcoach Marie-Eveline De Mey

Marie-Eveline De Mey uit Dendermonde is een van de drie hormonencoaches die in Vlaanderen actief zijn. Ze volgde de opleiding in Nederland nadat ze werd geholpen met darmklachten die na een reeks klassieke onderzoeken en behandelingen niet opgelost konden worden.

“Ik was heel blij toen ik werd geholpen door een hormonenfactorcoach. Ik wil op mijn beurt nu ook graag andere mensen helpen en ben daarom opnieuw gaan studeren.”, zegt Marie-Eveline enthousiast.

“Hormonen sturen heel wat zaken aan in ons lichaam. Als deze uit balans geraken door bijvoorbeeld stress, ongezonde voeding of te weinig beweging, dan heeft dat een effect op het algemeen welzijn. De hormonenfactorcoach brengt in kaart wat de oorzaak is van het onevenwicht en stelt een oplossing voor. Het doel daarbij is minder klachten en meer energie.”

Een hormonenfactorcoach legt de focus op gezonde voeding, beweging en stressreductie. “Stress kan ook worden veroorzaakt door slechte eetgewoonten of een gebrek aan beweging. We bekijken ook overgevoeligheden, allergieën of intoleranties die het gevolg zijn van verkeerde voedingskeuzes”, licht Marie-Eveline toe. “De zuiverheid van de meeste voedingswaren was vroeger ook beter. Het menselijk lichaam past zich helaas niet zomaar aan aan de huidige manier van voedsel produceren.”

Supermarkt Safari

Je bent wat je eet, verteert, opneemt en uitpoept volgens Marie-Eveline. “Ik kijk als hormonenfactorcoach in de eerste plaats naar wat mensen eten en drinken. Ik neem daarom mijn clienten vaak mee op een Supermarkt Safari”, zegt Marie-Eveline. “Samen lopen we door de supermarkt en bekijken en bespreken we de labels van voedingswaren en toon ik hen waar in de supermarkt ze de gezonde alternatieven kunnen vinden. Gezonde voeding wordt dichtbij de mensen geteeld en gekweekt en hoeft niet noodzakelijk duur te zijn.”

Kleine wijzigingen, grote impact

Marie-Eveline De Mey volgt als hormonenfactorcoach verder een nauwgezette methode. “Het begint met het invullen van een medische vragenlijst en een eetdagboek. Daarna volgt een consult en bekijken we samen hoe de zaken kunnen aangepakt worden. Het is belangrijk dat mensen zelf ook gemotiveerd zijn om hun levensstijl te veranderen om zo van hun klachten af te komen. Dat hoeven trouwens niet altijd grote aanpassingen te zijn. Met kleine, haalbare wijzigingen kan al op korte termijn resultaat worden geboekt. Mijn taak als coach is voor een groot stuk mensen stimuleren en aanmoedigen om stappen in de goede richting te zetten. Ik neem daarbij ook altijd ruim de tijd om mensen te begeleiden.”

Meer informatie: www.faebook.com/fitlife4everyone of marieevelinedemey@gmail.com

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van