Search

Nieuwe toeristische infopunten in Dendermonde

Toeristische infopunten in Dendermonde

Toeristische infopunten in Dendermonde

Dendermonde telt vijf nieuwe toeristische infopunten. De zaakvoerders van Kinderboerderij ’t Hof, Cosy Cottage, B&B Casa Cava, Huize Geertrui en De Kleine Notelaar legden met succes het opleidingstraject ‘Word toeristisch ambassadeur Scheldeland’ af. Op 13 mei werden ze erkend met het bordje toeristisch infopunt, waarmee ze hun ambassadeurschap extra zichtbaarheid kunnen geven.

De Sigmawerken vormden de rode draad in het opleidingstraject. De ondernemers hoorden meer over de recreatieve mogelijkheden van de Sigmawerken en verkenden met een gids de natuurgebieden langs onder andere Hingene, De Bunt en Vlassenbroek.

Ze maken deel uit van een netwerk van toeristische infopunten die als echte ambassadeurs hun klanten te woord staan. Elk jaar volgen ze nieuwe opleidingstrajecten rond gastvrij onthaal, toeristische nieuwigheden en om het netwerk te versterken.

De ondernemers die het traject volgden krijgen een bordje van toeristisch infopunt Scheldeland uit handen van Leentje Grillaert, de gedeputeerde voor toerisme van Oost-Vlaanderen, en Jan De Haes, de gedeputeerde voor toerisme van provincie Antwerpen. De bordjes maken de toerist duidelijk dat de ondernemers garant staan voor een warm onthaal en insider tips om het Scheldeland te verkennen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van